Kosmetisk behandling

Rynker er en naturlig del av aldring. Viktigste faktorer for dannelse av rynker er alder, eksponering for ultrafiolett bestråling og arv. Flere ulike alternativer finnes som rynkebehandling. Rynkereduksjon kan oppnås ved:

 

  • Boutlinum toksin
  • Laserbehandling
  • Laserbehandling
  • Kjemisk peeling

 

Botox mot rynker
Botox er verdens mest benyttede metode for fjerning av rynker hos kvinner og menn. Det gir tilnærmet umiddelbart resultat. I USA er det blitt utført flere millioner behandlinger. Botox inneholder Botulin toxin type A. Dette stoffet blokkerer nerveimpulsene til musklene. Botox forhindrer at musklene som forårsaker rynker trekker seg sammen. På den måten blir den overliggende huden glatt. Botox fungerer best mot rynker som blir synlige ved ansiktsmimikk. Rynker som er synlige i hvile bør også behandles med Restylane eller laser.

 

Restylane mot rynker
Restylane er en kunstig fremstilt gele bestående av ikke-animalsk hyaluronsyre. Denne gelen sprøytes inn i huden med svært tynne nåler.  Hyaluronsyre er en viktig byggestein i hud og vev. Restylane brukes til å fylle ut rynker og for å forbedre utseende av leppene. Eksempler på typiske områder som behandles er rynker mellom og på siden av øynene, rynker rundt munn, dypere linjer fra nesen(nasolabial fure) og munnvikene. Behandlingen gir umiddelbare resultater. Restylane kommer i ulike varianter avhengig av hva vi behandler.

 

Kjemisk peeling mot rynker
Soleksponering, akne og økende alder kan gjøre huden ujevn, rynkete, flekkete og etterlate arr. Hvis du ønsker en glatt og yngre hud bør du vurdere kjemisk peeling. Kjemisk peeling bruker en oppløsning på huden som glatter den ut, gjør den ren og kan bedre fine linjer. Avhengig av ditt problem velges kjemisk peeling med glykolsyre, salisylsyre eller TCA. En kjemisk peel fjerner det ytterste laget av huden, og etterlater den vakker og glødende.

 

Laserbehandling mot blodårer

Laserbehandling med karlaser sender ut et sterkt lys med høy energi inn i den øvre delen av huden. Energien blir tatt opp av de røde blodcellene. Det fører til varmeutvikling som fjerner overfladiske synlige blodårer. Karlaser utføres av lege og det er ikke behov for noen bedøvelse. Antall karlaser behandlinger vil avhenge av hvor dypt forandringene sitter i huden. Vanlig rød hud kan bli godt avbleket etter 1-2 behandlinger. Rosacea krever som regel 2-4 behandlinger. Fødselsmerker kan kreve flere. Vi anbefaler at man behandles med 6 ukers mellom. Fargelaserbehandling er svært trygt, og bivirkninger er sjeldne.  De fleste opplever ikke karlaser som smertefull. Det er vanlig å oppleve kortvarig lett svie i huden etter behandlingen. Rødhet og hevelse er også vanlig i behandlingsområdet. Dette går over i løpet av få dager. Det er mulig å gå tilbake til jobb etter behandlingen. Man kan dekke over rødheten med sminke om ønskelig. For visse hudforandringer gir vi laserbehandling med høyere energi enn vanlig for å oppnå et best mulig resultat. Du vil bli informert om dette på forhånd av lege / hudlege, og man vil få et ”blåmerke” i huden som varer i 1-2 uker etter laserbehandling.

 

Laserbehandling mot rynker

eC02 og Pro-Fractional er en effektiv men snill form for laserbehandling av hud med moderate aldersforandringer. Denne laserbehandlingen egner seg godt til fine linjer, mindre rynker, porer og eventuelt pigmentflekker. eC02 og Pro-Fractional er en nyvinning innen fraksjonert laserbehandling med kort nedetid. Den gir gode resultater etter kun én behandling. Behandlingen gjøres i lokalbedøvelse hos lege / hudlege, og samtidig luftkjøling. Laserstrålene treffer huden kun punktvis, og på en avansert måte som gir kontrollert oppvarming av huden. Man lar broer av hud stå ubehandlet slik at tilhelingen skjer raskere etter laserbehandling.

 

Laserbehandling mot hårvekst - Hårfjerningslaser

Energien fra en laserbehandling varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten slik at disse ødelegges. Vi har valgt å bruke en alexandrite laser fordi vi mener denne laseren er den best dokumentert og mest effektiv med minst risiko for bivirkninger.Alle områder med uønsket hårvekst kan laserbehandles. De vanligste områdene å behandle er legger, bikinilinjen, ansikt, armer og rygg. Da alexandrite laseren varmer opp fargepigmentet i hårene egner behandlingen seg best for de med svart eller brunt hår. Man får liten eller ingen effekt på lyse eller grå hår. Pigmentet i selve huden vil også kunne bli påvirket, og lys hud påvirkes mindre enn mørkere hud.Alle hår har en ”livssyklus” som består av en vekstfase, hvilefase og avstøtningsfase. Kun hår i vekstfasen inneholder nok pigment i roten til å bli permanent fjernet av hårfjerningslaseren. På armene er 20 % av hårene i vekst samtidig, i armhule 30 %, leggene 20-40 % og på overleppen og hake 60 %. Man må derfor gjennomføre flere behandlinger på samme hudområde for å få best mulig resultat. De fleste trenger 3-6 behandlinger for å få en reduksjon på 70-90 % av hårene utført av lege / hudlege. Som regel inntrer betydelig bedring allerede etter 1-2 runder med laserbehandling. Det er fornuftig å regne med 3-6 behandlinger med 6-8 ukers intervall for å oppnå 70-90% hårreduksjon. For å oppnå best mulig varig hårreduksjon anbefales en vedlikeholdsbehandling en gang årlig.

 

Kosmetisk behandling
Kosmetisk behandling