Synlige blodkar | synlige blodårer

Synlige blodkar

Synlige blodårer og blodkar

 

Synlige blodkar er en av de vanligste tilstandene vi behandler. Blodkar som kosmetisk problem kan ledsage tilstanden Rosacea, med synlige blodkar i ansiktet. Mange er også plaget med synlige blodkar på nesen, eller røde prikker i huden. Etter en undersøkelse kan vi tilråde behandling avhengig av årsak. Aktuelle behandlinger er:

  1. Karlaser (Vbeam)
  2. Sciton BBL laser
  3. Sciton Clearscan YAG laser
  4. Elektrokauter

Laser mot synlige blodkar

Karlaser

Fargelasere sender ut sterkt lys, med høy energi, inn i den øvre delen av huden. Energien blir tatt opp av de røde blodcellene. Det fører til varmeutvikling som fjerner overfladiske synlige blodårer. Behandlingen utføres av lege. Det er ikke behov for noen bedøvelse.

Antall behandlinger vil avhenge av hvor dypt forandringene sitter i huden. Vanlig rød hud kan bli godt avbleket etter 1-2 behandlinger. Rosacea krever som regel 2-4 behandlinger. Fødselsmerker kan kreve flere. Vi anbefaler at man behandles med 6 ukers mellomrom.

Laser mot blodkar og bivirkninger

Fargelaserbehandling er svært trygt, og bivirkninger er sjeldne.  De fleste opplever ikke behandlingen som smertefull. Det er vanlig å oppleve kortvarig lett svie i huden etter behandlingen. Rødhet og hevelse er også vanlig i behandlingsområdet. Dette går over i løpet av få dager. Det er mulig å gå tilbake til jobb etter behandlingen. Man kan dekke over rødheten med sminke om ønskelig. For visse hudforandringer gir vi laserbehandling med høyere energi enn vanlig for å oppnå et best mulig resultat. Du vil bli informert om dette på forhånd. Da vil man få et ”blåmerke” i huden som varer i 1-2 uker.

Referanser

  1. Smith JM, Bauland CG, Wijnberg DS et al. Pulsed dye laser treatment, a review of indications and outcome based on published trials. Br J Plast Surg. 2005 Oct;58(7):981-7.
  2. Laube S, Lanigan SW. Laser treatment of rosacea. J Cosmet Dermatol. 2002 Dec;1(4):188-95.

                                                                           Kilde :oslo_logo